JOT, voor ouders

Alle jongeren hebben weleens problemen. Met ouders, met vrienden, met geld, met school. Maar voor sommige jongeren is het allemaal teveel. Zij verliezen de grip op hun leven en krijgen psychische problemen. Als hulp van ouders, familie en vrienden of professionele hulp dan niet goed aanslaat, kan de jongere steeds verder in de problemen komen.

Herkent u dit?

Maakt u zich zorgen en hebt u het gevoel dat uw kind niet vooruit komt? Dat alle hulp die uw kind al heeft gekregen, niet heeft geholpen? Wilt u het nog een keer proberen?

Bij u in de buurt bestaat het JOT, het JOngerenTeam, voor jongeren van 12 tot 24 jaar die wonen in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Warmond en Oegstgeest. JOT is een team van mensen die uw kind misschien wèl verder kunnen helpen.

Naast behandeling van de psychische problemen, ondersteunen we ook bij praktische zaken. Een paar voorbeelden:

  • We helpen door met uw kind te praten over de problemen, op een plek waar uw kind wilt afspreken.
  • We geven voorlichting over onderwerpen waar uw kind meer over wil weten. Of we zoeken samen informatie op.
  • We gaan mee naar belangrijke afspraken, we kunnen helpen met het starten van een opleiding, het zoeken naar een baan, het zoeken van woonruimte of het omgaan met geld en schulden.
  • Als uw kind medicijnen gebruikt, kunnen we jongeren helpen er voor te zorgen dat hij of zij die medicijnen op tijd krijgt en in neemt. We kunnen informatie geven over de werking en bijwerkingen van de medicijnen. De medicatie kan gecontroleerd en zo nodig aangepast worden door een arts of psychiater.
  • Als we uw kind zelf niet kunnen helpen met een bepaalde vraag brengen we hem of haar in contact met iemand die dat wel kan.
  • We kunnen uw kind helpen met het vinden van een leuke sport.

We maken samen met uw kind een plan waarmee hij of zij uiteindelijk zo goed mogelijk in staat zal zijn de eigen zaken te regelen. De hulpvraag van uw kind staat centraal, maar onze hulp heeft de beste kans van slagen als we ook samen met u kunnen bespreken hoe we de problemen het beste aan kunnen pakken. Daarom besteden we veel aandacht aan kennismaking, motivering en afstemming van wat de jongere en de ouders willen.

Wilt u onze hulp inschakelen?

Wij staan klaar voor uw kind! Wij zijn een team van mensen van verschillende jongerenorganisaties bij u uit de buurt. Wij zijn dichtbij en makkelijk bereikbaar. Uw kind krijgt een vast aanspreekpunt.

Wij horen graag van u!

info@jotleiden.nl
06 25 54 00 49 (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur)