“Ik ben nu bijna een jaar in behandeling bij het JOT. Heb daarvoor al veel te maken gehad met hulpverlening. Het lukte maar niet om mijn leven op te pakken. Ik voel me soms depressief waardoor ik nergens meer zin in had. Bij mijn vorige therapeut kwam ik vaak niet naar afspraken en ik kon mijn problemen niet meer overzien. Toen ik werd aangemeld bij het JOT had ik daar helemaal geen zin in. Het scheelde dat het intakegesprek bij mij thuis was, anders was ik waarschijnlijk niet eens gegaan. Toen mijn behandelaren van het JOT vertelden waar ze allemaal mee konden helpen, voelde dat wel oké. Ze bleven me appjes sturen, ook al wees ik ze eerst af. Daardoor liet ik ze uiteindelijk toe en dat was een goede keuze.”

“Het gaat nog steeds niet supergoed met mij, maar ik ben wel langzaamaan weer dingen aan het oppakken. Ik ben gestart met medicatie en heb sinds kort een baantje in de horeca. Wat ik chill vind aan het JOT is dat we ook in de stad of in het park kunnen afspreken. Ze denken met me mee en hebben zelfs laatst samen met mij aan vrienden uitgelegd welke problemen ik heb en op welke manier zij er voor me kunnen zijn. Ik voel me gesteund en begrepen en heb het gevoel dat mijn leven niet perfect verloopt, maar dat ik zeker wel dingen kan.”

 

De naam van Joris is gefingeerd, de jongen op de foto is een model.